Fortsatt projektplanering

Fortsatt projektplanering

De senaste veckorna har vi tillsammans med MMUKADO Farmers Association och Malindi Rights forum fortsatt att planera och förbereda inför vårt första gemensamma pilot projekt som nu fått namnet "Our Land Our Right". Det övergripande syftet med projektet är att bidra till kapacitetsutveckling hos medlemmarna i MMUKADO Farmers Association för att de ska ha bättre förutsättningar att kräva sina rättigheter.

de363939-32c6-432e-a87f-515eeb189b64jpg
Möte mellan Space for People (Celina), Malindi Rights Forum (Peter) och MMUKADO Farmers Association (Harrisson).

Tillsammans har vi kommit fram till att projektet ska bestå utav följande två huvudaktiviteter;
  • Den första aktiviteten kommer att bestå av två dagars "trainings" för styrelsemedlemmarna i MMUKADO Farmers Association. Tanken är att styrelsen bland annat ska få kunskap om de lagar de berörs av, vilka rättigheter de har i relation till lagarna och hur de kan organisera sig för att kräva sina rättigheter.

  • Den andra aktiviteten kommer att bestå av tre stycken "awareness forums" som styrelsen i MUUKADO Farmers Association ska hålla på tre olika platser på landsbygden. Tanken är att styrelsen under dessa träffar ska sprida den kunskap de fått under den första aktiviteten och att de tillsammans med deltagarna ska kartlägga en väg framåt.
Utöver projektplanering har vi hunnit med en snabbvisit till Nairobi och Naivasha. Vi provade på det nya och mycket omtalade SGR snabbtåget mellan Mombasa och Nairobi. Då vi åkte igenom en del av Kenyas största nationalpark, Tsavo East, slog utsikten det mesta.

2993c49b-7d80-48e8-ab41-63124de0fae1jpg
Här hoppar vi på tåget mot Nairobi.

I Naivasha bodde vi hos två vänner men det kändes mer som att bo mitt i ett naturreservat och utanför dörren fanns såväl giraff, zebra och buffel.

fb35be9b-dc12-4896-812e-51e5c75e44b4jpg
Buffel i Naivasha.

Nästa inlägg kommer att handla om genomförandet av projektet, som vi i nuläget nästan fullföljt!

// Celina